Metallica – St. Anger

Metallica

Metallica – St. Anger

Metallica is een Amerikaanse heavy metal band, opgericht in 1981 door zanger/gitarist James Hetfield en drummer Lars Ulrich. De band staat bekend om hun energieke liveoptredens en agressieve muziekstijl.

Een van Metallica’s albums die veel aandacht heeft gekregen, is “St. Anger”. Dit album werd uitgebracht in 2003 en markeert een keerpunt in de carrière van de band.

“St. Anger” is het eerste studioalbum van Metallica sinds “Load” uit 1996. Het kenmerkt zich door een rauwe en ongepolijste sound, waarbij de band bewust afwijkt van hun eerdere melodieuze stijl. Het album bevat nummers met intensieve gitaarriffs, krachtige drums en emotionele teksten.

Een bijzonder aspect aan dit album is dat Metallica ervoor koos om geen gebruik te maken van gitaarsolo’s. Hiermee wilden ze terugkeren naar de basisprincipes van heavy metal: pure agressie en emotie.

De songteksten op “St. Anger” zijn persoonlijk en introspectief, waarbij thema’s als woede, pijn en verslaving worden aangesneden. Het album werd over het algemeen goed ontvangen door critici, hoewel sommige fans moeite hadden met de ruwe productie-esthetiek.

Met “St.Anger” wist Metallica weer succes te behalen; het bereikte wereldwijd hoge verkoopcijfers en won diverse prijzen. Het album bevestigde de status van Metallica als een invloedrijke band binnen het heavy metal genre.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.