Midnight Star – Tuff

Midnight Star

Midnight Star – Tuff

Midnight Star was een Amerikaanse R&B- en electro-funk band uit de jaren 80. Ze waren bekend om hun hits zoals “No Parking on the Dance Floor” en “Midas Touch”. Een van hun populairste nummers is echter “Tuff”.

“Tuff” werd in 1983 uitgebracht als single en behaalde hoge posities in de Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs chart. Het nummer combineert funky baslijnen met synthesizers en catchy zang, wat kenmerkend is voor Midnight Star’s sound.

Over het nummer

“Tuff” gaat over een sterke persoonlijkheid die zich niet laat intimideren door anderen. De tekst benadrukt empowerment en zelfvertrouwen, met regels zoals:

“I’m tuff and I know it.”

“You think you’re bad but I’m badder.”

Het refrein van het nummer is zeer aanstekelijk en nodigt luisteraars uit om mee te zingen:

“So don’t mess with me ‘cause I’m t-u-double f, tough!”

Muzikale invloed

Tijdens de hoogtijdagen van Midnight Star was hun unieke mix van funk, R&B en elektronische muziek zeer vernieuwend. Hun sound heeft veel artiesten beïnvloed binnen verschillende genres.

Ook vandaag de dag wordt “Tuff” nog steeds gewaardeerd als een klassieker binnen de funk en R&B muziek. Het nummer blijft een favoriet op dansvloeren over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.