0 items - €0.00 0

Monie Love – It’sa Shame (My Sister) (Ultimatum Mix)

Monie Love

Monie Love – It’s a Shame (My Sister) (Ultimatum Mix)

Monie Love is een Britse rapper en singer-songwriter. Ze werd geboren op 2 juli 1970 in Londen, Engeland. Monie Love brak door in de late jaren ’80 en vroege jaren ’90 met haar unieke rapstijl en soulvolle stem.

It’s a Shame (My Sister) (Ultimatum Mix) is een van haar bekendste nummers. Het werd uitgebracht in 1990 als onderdeel van haar debuutalbum “Down to Earth”. Dit nummer heeft een funky beat met catchy refrein waarin ze zingt over de problemen waarmee vrouwen worden geconfronteerd in de maatschappij.

In dit nummer combineert Monie Love haar rapvaardigheden met melodieuze zanglijnen, waardoor het een uniek geluid krijgt dat zowel dansbaar als meeslepend is. De Ultimatum Mix voegt extra elementen toe aan het nummer, zoals verrassende samples en remix-effecten.

Invloed

Het succes van “It’s a Shame (My Sister) (Ultimatum Mix)” leverde Monie Love wereldwijde erkenning op en opende deuren voor andere vrouwelijke rappers binnen de hiphopwereld. Haar teksten waren vaak feministisch getint en behandelden belangrijke sociale kwesties, waarmee ze inspiratie bood aan vele jonge artiesten die na haar kwamen.

Dankzij dit iconische nummer en haar bijdrage aan de hiphopcultuur wordt Monie Love beschouwd als een pionier binnen het genre. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Brit Award voor Beste Internationale Nieuwe Artiest in 1991.

Monie Love blijft actief in de muziekindustrie en treedt nog steeds op over de hele wereld. Haar unieke stijl en invloed zullen altijd herinnerd worden binnen de hiphopgemeensch

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.