Nelly Furtado – Try

Nelly Furtado

Nelly Furtado met: Try

Nelly Furtado is een Canadese zangeres en songwriter. Ze werd geboren op 2 december 1978 in Victoria, British Columbia.

Carrière

Furtado brak door in de muziekwereld met haar debuutalbum “Whoa, Nelly!” uitgebracht in 2000. Het album bevatte hits zoals “I’m Like a Bird” en “Turn Off the Light”. Haar unieke mix van pop, rock en R&B maakte haar al snel geliefd bij het publiek.

In 2003 bracht Furtado haar tweede album “Folklore” uit, waarop ze experimenteerde met verschillende muziekstijlen zoals folk en bossanova. Een van de bekendste nummers van dit album is “Try”, dat zowel commercieel succesvol als kritisch geprezen werd.

Try

“Try” is een krachtig nummer waarin Furtado oproept om jezelf te blijven ondanks de druk van anderen. Het moedigt mensen aan om hun eigen weg te volgen en niet bang te zijn om risico’s te nemen. Met emotionele teksten en melodieuze instrumentatie raakt het nummer velen die zich kunnen identificeren met de boodschap.

“Try” werd internationaal een hit en behaalde hoge posities in diverse hitlijsten wereldwijd. De combinatie van Nelly Furtado’s sterke stemgeluid, songwritingtalent en authentieke stijl maken dit nummer een klassieker in haar repertoire.

Nelly Furtado heeft gedurende haar carrière vele prijzen gewonnen, waaronder Grammy Awards en Juno Awards. Haar muziek blijft inspireren en resoneren bij fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.