Nena – Nur Geträumt

Nena

Nena – Nur Geträumt

Nena is een Duitse zangeres die in de jaren 80 internationale bekendheid verwierf met haar hit “99 Luftballons”. Een ander populair nummer van haar is “Nur Geträumt”, dat uitgebracht werd in 1982.

“Nur Geträumt” is een synthpopnummer dat gaat over verlangen en dromen. Het vertelt het verhaal van een persoon die alleen maar gedroomd heeft van liefde, maar nu eindelijk iemand gevonden heeft om zijn/haar dromen mee te delen.

De tekst van het liedje is erg pakkend en wordt nog steeds vaak meegezongen. De melodie en Nena’s unieke stem maken het nummer herkenbaar en tijdloos. “Nur Geträumt” was destijds een grote hit in Duitsland en ook in andere Europese landen wist het succes te behalen.

Biografie van Nena

Geboren als Gabriele Susanne Kerner op 24 maart 1960 begon Nena haar muzikale carrière in de late jaren 70 als zangeres van de band The Stripes. In 1981 besloot ze solo te gaan en bracht ze haar eerste album uit, waarop onder andere “Nur Geträumt” staat.

Sindsdien heeft Nena talloze albums uitgebracht en verschillende hits gescoord, zowel solo als met samenwerkingen met andere artiesten. Haar kenmerkende stijl en energieke optredens hebben haar een grote fanbase bezorgd, zowel in Duitsland als internationaal.

Naast haar muzikale carrière is Nena ook bekend vanwege haar sociale betrokkenheid en politieke activisme. Ze heeft zich altijd uitgesproken voor vrede, gelijkheid en milieubewustzijn.

Kortom, Nena is niet alleen een getalenteerde artieste met tijdloze hits zoals “Nur

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.