Neneh Cherry – Buffalo Stance (Extended Mix)

Neneh Cherry

Neneh Cherry met: Buffalo Stance (Extended Mix)

Neneh Cherry is een Zweedse zangeres en songwriter die in de jaren 80 en 90 bekend werd. Ze brak door met haar hit “Buffalo Stance” uitgebracht in 1988.

“Buffalo Stance” is een nummer dat elementen van pop, rap en hiphop combineert. Het werd geproduceerd door Bomb the Bass en was een groot succes wereldwijd. Het nummer bereikte de top 10 in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nederland.

De betekenis van “Buffalo Stance”

In het nummer beschrijft Neneh Cherry de krachtige attitude van mensen die zichzelf zijn en hun eigen weg volgen. De term “buffalo stance” verwijst naar deze zelfverzekerdheid, vergelijkbaar met hoe bizons opkomen voor zichzelf tegenover bedreigingen.

Het lied heeft ook invloeden uit de mode-industrie. De tekst bevat referenties naar beroemde ontwerpers zoals Vivienne Westwood.

Erfenis

“Buffalo Stance” wordt nog steeds beschouwd als een klassieker uit de late jaren 80 en heeft veel navolging gekregen binnen de muziekwereld. Het unieke geluid van Neneh Cherry maakte haar tot een pionier in genre-overstijgende muziek.

Als je dit artikel interessant vindt, raad ik je aan om het nummer te beluisteren en te genieten van de tijdloze energie die het uitstraalt.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.