Neneh Cherry – Inna City Mamma

Neneh Cherry

Neneh Cherry

Neneh Cherry is een Zweedse zangeres en songwriter. Ze werd geboren op 10 maart 1964 in Stockholm, Zweden. Haar muziekstijl combineert verschillende genres zoals hiphop, pop, punk en electronica.

Inna City Mamma

“Inna City Mamma” is een nummer van Neneh Cherry dat uitkwam in 1989. Het is afkomstig van haar debuutalbum “Raw Like Sushi”. Het nummer gaat over het leven als alleenstaande moeder in de stad.

Het lied bevat sterke feministische teksten waarin Neneh Cherry haar ervaringen als jonge moeder beschrijft en de uitdagingen waar ze mee te maken kreeg. Ze spreekt openlijk over onderwerpen als armoede, discriminatie en het harde werken om voor haar kinderen te zorgen.

“Inna City Mamma” was een groot succes en behaalde hoge posities in de hitlijsten wereldwijd. Het wordt nog steeds gezien als een belangrijk feministisch anthem en heeft bijgedragen aan Neneh Cherry’s bekendheid als artiest.

Met haar unieke stijl en krachtige stem heeft Neneh Cherry indruk gemaakt op de muziekwereld. Ze blijft actief bezig met het creëren van nieuwe muziek die grenzen verlegt en sociaal-politieke boodschappen overbrengt.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.