Neneh Cherry – Kisses On The Wind

Neneh Cherry

Neneh Cherry – Kisses On The Wind

Neneh Cherry is een Zweeds-Britse zangeres, songwriter en rapper. Ze brak door in de late jaren 80 met haar hit “Buffalo Stance” en verwierf wereldwijde bekendheid.

Een van haar populaire nummers is “Kisses On The Wind”, afkomstig van haar tweede studioalbum genaamd “Raw Like Sushi”. Het album werd uitgebracht in 1989 en ontving lovende kritieken vanwege zijn innovatieve mix van hiphop, pop en R&B-invloeden.

“Kisses On The Wind” wordt gekenmerkt door zijn aanstekelijke beat, funky baslijn en Neneh Cherry’s kenmerkende rap-stijl. De tekst gaat over verlangen naar liefde en avontuur, waarbij Neneh op speelse wijze flirt met woorden.

Invloedrijke carrière

Neneh Cherry heeft tijdens haar carrière samengewerkt met diverse invloedrijke artiesten zoals Massive Attack, Youssou N’Dour en Tricky. Haar muziek wordt geprezen om zijn artistieke integriteit en sociale bewustzijn.

Naast haar muzikale prestaties is Neneh ook een voorvechter geweest voor vrouwenrechten en raciale gelijkheid. Ze heeft vaak politieke thema’s aangekaart in haar songteksten, waardoor ze een inspiratiebron is geworden voor veel artiesten na haar.

Een tijdloos nummer

“Kisses On The Wind” blijft een tijdloze klassieker en wordt nog steeds gedraaid op radiostations over de hele wereld. Het nummer heeft bijgedragen aan het definiëren van Neneh Cherry’s unieke geluid en heeft haar positie versterkt als een van de meest invloedrijke artiesten uit de jaren 80 en 90.

Met haar talent, muzikal

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.