Nick Straker – Turn Me Down

Nick Straker

Nick Straker – Turn Me Down

Nick Straker is een Britse artiest die in de jaren ’80 bekendheid verwierf met zijn hit “Turn Me Down”. Het nummer werd uitgebracht in 1981 en behaalde internationaal succes.

De carrière van Nick Straker

Voorafgaand aan het succes van “Turn Me Down” had Nick Straker al enkele andere singles uitgebracht, maar deze wisten niet veel aandacht te trekken. Het was pas met dit catchy dance-nummer dat hij echt doorbrak.

Het nummer kenmerkt zich door de funky baslijn, opzwepende drums en de unieke stem van Nick Straker. De combinatie van disco-invloeden met elektronische elementen maakte het nummer destijds erg vernieuwend.

“Turn Me Down”

“Turn Me Down” gaat over liefdesverdriet en het verlangen om geliefd te worden. In de tekst smeekt Nick zijn geliefde om hem niet af te wijzen: “Draai me niet weg, ik wil je liefde voelen”. De emotionele lading gecombineerd met dansbare beats maakte het nummer populair bij zowel clubgangers als radiozenders.

Met zijn charismatische optredens wist Nick Straker ook live publiek te boeien. Zijn energieke performances droegen bij aan het succes van “Turn Me Down” en zorgden ervoor dat hij wereldwijd erkenning kreeg als artiest.

Erfenis

Hoewel Nick Straker na “Turn Me Down” geen grote hits meer heeft gehad, wordt het nummer nog steeds herkend en gedraaid op 80’s-feestjes en in retro-playlists. Het is een klassieker geworden binnen de dansmuziek uit die tijd.

Nick Straker blijft actief als artiest en treedt af en toe nog op. Zijn muzikale bijdrage met “Turn Me Down” heeft ervoor gezorgd dat hij altijd her

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.