Nightcrawlers – Push The Feeling On

Nightcrawlers

Nightcrawlers met “Push The Feeling On”

Nightcrawlers is een Schotse housemuziekgroep die in de jaren 90 bekendheid verwierf met hun hit “Push The Feeling On”. Het nummer, uitgebracht in 1992, werd al snel een internationale dancefloor-anthem en staat nog steeds hoog op het lijstje van klassiekers.

De groep bestond uit producer John Reid en zangeres/tekstschrijver Margo Buchanan. Samen creëerden ze een uniek geluid dat elementen van house, soul en pop combineerde. Dit resulteerde in catchy beats, aanstekelijke melodieën en de krachtige vocalen van Buchanan.

“Push The Feeling On” brak door toen het werd geremixt door MK (Marc Kinchen), een invloedrijke Amerikaanse DJ en producer. De remix voegde extra elementen toe aan het originele nummer, zoals een meeslepende pianomelodie en dynamische baslijnen.

Het succes van “Push The Feeling On” was ongekend. Het bereikte hoge posities in diverse hitlijsten over de hele wereld en heeft sindsdien talloze malen als inspiratiebron gediend voor andere artiesten binnen de dance- en elektronische muziekscene.

Nightcrawlers bleef actief na het grote succes van “Push The Feeling On”, maar slaagde er niet in om dezelfde mate van populariteit te behalen met latere releases. Desalniettemin blijft deze hit hen definiëren als één van de belangrijkste pioniers van de housemuziek in de jaren 90.

Als je nog niet bekend bent met Nightcrawlers en hun iconische hit “Push The Feeling On”, is het zeker een aanrader om dit nummer op te zoeken en te beluisteren. Het zal je gegarandeerd laten bewegen op de dansvloer!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.