Nina Sky – Move Ya Body

Nina Sky

Nina Sky met: Move Ya Body

Nina Sky is een Amerikaans muziekduo, bestaande uit de tweelingzussen Natalie en Nicole Albino. Ze braken door in 2004 met hun hit “Move Ya Body”.

Achtergrond

De tweelingzussen werden geboren op 13 maart 1986 in Puerto Rico, maar groeiden op in Queens, New York. Al op jonge leeftijd waren ze gepassioneerd over muziek en begonnen ze samen te zingen en liedjes te schrijven.

In 2004 werd hun debuutsingle “Move Ya Body” uitgebracht. Het nummer was direct een succes en bereikte de top tien van verschillende internationale hitlijsten. De aanstekelijke mix van pop, R&B en reggae maakte het nummer geliefd bij een breed publiek.

Succes en verdere carrière

Dankzij het succes van “Move Ya Body” kreeg Nina Sky de kans om op tournee te gaan met artiesten zoals Nelly Furtado, Sean Paul en Rihanna. In datzelfde jaar brachten ze ook hun zelfgetitelde debuutalbum uit, waarop onder andere de hitsingles “Turnin’ Me On” and “In a Dream” staan.

Hoewel Nina Sky naast elkaar blijft optreden als duo, hebben beide zussen ook individuele projecten nagestreefd. Zo heeft Natalie samengewerkt met artiesten als Pitbull en Akon, terwijl Nicole haar eigen solocarrière nastreeft.

Invloed en erfenis

Nina Sky’s “Move Ya Body” wordt nog steeds beschouwd als een iconisch nummer uit de jaren 2000. Het heeft bijgedragen aan het populariseren van reggae-geïnspireerde popmuziek en heeft andere artiesten geïnspireerd om soortgelijke geluiden te verkennen.

Hoewel ze misschien niet meer zo prominent aanwezig zijn in de m

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.