Norma Jean Wright – Shot In The Dark (Extended Version)

Norma Jean Wright

Norma Jean Wright – Shot In The Dark (Extended Version)

Norma Jean Wright is een Amerikaanse zangeres die vooral bekend staat om haar samenwerking met de legendarische band Chic. Ze werd geboren op 30 mei 1950 in Elyria, Ohio.

Shot In The Dark, uitgebracht in 1983, is een van Norma Jean Wright’s solo hits. Het nummer maakte deel uit van haar gelijknamige album en werd geproduceerd door Nile Rodgers en Bernard Edwards, oprichters van Chic.

Achtergrond

Voorafgaand aan haar solocarrière was Norma Jean Wright lid van Chic als leadzangeres. Ze werkte mee aan verschillende succesvolle albums zoals “C’est Chic” en “Risqué”. Haar kenmerkende stemgeluid droeg bij aan het unieke geluid van de band.

Solo Succes

In 1981 besloot Norma Jean Wright om een solocarrière te beginnen. Haar debuutalbum “Norma Jean” bracht verschillende singles voort, waaronder Shot In The Dark. Dit nummer bereikte internationale bekendheid en had succes in diverse hitlijsten over de hele wereld.

De Extended Version van “Shot In The Dark” is een verlengde versie van het originele nummer. Deze versie bevat extra instrumentale stukken en remixes die het dansbare karakter nog meer benadrukken.

Erfenis

Norma Jean Wright heeft met haar bijdragen aan de muziekwereld een blijvende indruk achtergelaten. Haar samenwerking met Chic en haar solocarrière hebben invloed gehad op verschillende genres, waaronder disco en dance.

Met nummers zoals “Shot In The Dark” blijft Norma Jean Wright herinnerd worden als een getalenteerde zangeres die tijdloze muziek heeft gemaakt.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.