Nu Shooz – I Can’t Wait

Nu Shooz

Nu Shooz met: I Can’t Wait

De Amerikaanse band Nu Shooz bracht in 1986 het nummer “I Can’t Wait” uit. Dit nummer behaalde wereldwijd grote successen en is nog steeds een klassieker binnen de popmuziek.

Geschiedenis van Nu Shooz

Nu Shooz werd opgericht in Portland, Oregon in 1979 door het echtpaar John Smith en Valerie Day. De band begon als een experimenteel project waarin verschillende muziekstijlen werden gecombineerd, zoals new wave, funk en pop.

In de jaren ’80 brak Nu Shooz door met hun hit “I Can’t Wait”. Het nummer bereikte de top 5 van de Billboard Hot 100 chart en werd ook populair in Europa. Met hun aanstekelijke mix van dansbare beats, catchy melodieën en de soulvolle stem van Valerie Day wisten ze een groot publiek te bereiken.

“I Can’t Wait”

“I Can’t Wait” is zonder twijfel het bekendste nummer van Nu Shooz. Het heeft een herkenbaar intro met synthesizerklanken gevolgd door funky baslijnen en ritmische drums. De tekst gaat over verlangen naar liefde en ongeduldig zijn om bij iemand te zijn:

I can’t wait / I can’t wait until you call me on the telephone
I can’t wait / I can’t wait until we’re all alone
I can’t wait / I can’t wait

Dit refrein wordt herhaald en zorgt voor een aanstekelijk en dansbaar nummer dat nog steeds regelmatig op de radio te horen is.

Na het succes van “I Can’t Wait” bracht Nu Shooz nog enkele andere hits uit, maar ze konden het succes van hun grote doorbraak niet evenaren. Desondanks blijft “I Can’t Wait” een iconisch nummer uit de jaren ’80 en heeft het bijgedragen aan de reputatie van Nu Shooz

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.