One 2 Many – Downtown

One 2 Many

One 2 Many – Downtown

One 2 Many was een Noorse popband die actief was in de jaren 80. De band bestond uit Camilla Griehsel, Jan Gisle Ytterdal en Dag Kolsrud.

Hun bekendste nummer is Downtown, dat werd uitgebracht in 1988. Het nummer behaalde succes in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België.

Achtergrond van de band

One 2 Many werd opgericht in Oslo, Noorwegen. De bandleden hadden allemaal ervaring als sessiemuzikanten voordat ze samenkwamen om hun eigen muziek te maken.

In 1988 brachten ze hun debuutalbum “Mirror” uit, waarop het nummer Downtown te vinden is. Het album bevatte ook andere hits zoals “Nearly There” en “Writing on the Wall”. Hoewel de band met name populair was in Europa, had hun muziek ook succes in andere delen van de wereld.

“Downtown”

Downtown is een uptempo popnummer met invloeden van soul en funk. Het heeft catchy melodieën en pakkende refreinen die het tot een hit maakten bij radiostations overal ter wereld.

Het nummer bereikte hoge posities in diverse hitlijsten en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiozenders die zich richten op nostalgische hits uit de jaren 80.

Na One 2 Many

Na het succes van Downtown ging de band uit elkaar. De bandleden gingen elk hun eigen weg en waren betrokken bij verschillende muzikale projecten.

In latere jaren werden er nog reünieoptredens gehouden, waarbij ze hun bekendste hits ten gehore brachten.

Hoewel One 2 Many een relatief korte levensduur had als band, heeft hun muz

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.