Patrick Cowley – Do You Wanna Funk (feat. Sylvester)

Patrick Cowley

Patrick Cowley (geboren op 19 oktober 1950 in Buffalo, New York – overleden op 12 november 1982 in San Francisco, Californië) was een disco- en Hi-NRG-dansmuziekcomponist en artiest. Hij nam op in een vergelijkbare stijl als Giorgio Moroder en wordt vaak gezien als pionier van elektronische dansmuziek.

Geboren in Buffalo verhuisde Cowley in 1971 naar San Francisco, waar hij intensief synthesizer begon te studeren. Bij City Disco, waar hij werkte als lichttechnicus, ontmoette hij Sylvester (oorspronkelijk van het homoseksuele theatergezelschap Cockettes) die daar optrad. Ze begonnen samen te werken en Cowley’s agressieve synthesizerstijl werd geassocieerd met Sylvester. Hun clubdansende fanbase reageerde enthousiast op hits als “You Make Me Feel (Mighty Real)”, “Dance (Disco Heat)” en hun meest succesvolle single “Do You Wanna Funk”.

Cowley had ook zijn eigen hits, waaronder “Menergy” in 1981, een openlijke viering van de gay club-seksscène, en “Megatron Man”. In 1982 werd Patrick Cowley de DJ bij de “Menergy” feesten in The EndUp in San Francisco. Hij schreef en produceerde ook de danssingle “Right on Target” voor de San Francisco artiest Paul Parker, die nummer 1 bereikte op de Hot Dance Music/Club Play-chart. Cowley maakte ook een remix van meer dan 15 minuten van Donna Summer’s “I Feel Love”, een collector’s item.

Zijn laatste album, Mind Warp, werd gecomponeerd terwijl hij de toenemende effecten van een HIV-infectie voelde, en de nummers weerspiegelen zijn toenemende vervreemding van de realiteit naarmate de ziekte voortschreed. Cowley’s uitgebrachte werk omvat zes volledige lp-albums (variërend van Hi-NRG tot langere ambient/krautrock synth-verkenningsstukken) en

What's your reaction?
1cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.