Paul Mccartney & Stevie Wonder – Ebony And Ivory

Paul Mccartney & Stevie Wonder

Paul McCartney & Stevie Wonder – Ebony And Ivory

Ebony And Ivory is een nummer dat werd uitgebracht in 1982. Het is een samenwerking tussen de Britse muzikant Paul McCartney en de Amerikaanse zanger Stevie Wonder.

Achtergrond

Het idee voor het nummer ontstond tijdens een jam-sessie tussen McCartney en Wonder. Ze wilden een lied schrijven dat zou gaan over harmonie en diversiteit tussen mensen van verschillende rassen.

Tekst en betekenis

In “Ebony and Ivory” wordt gebruik gemaakt van het contrast tussen zwarte (ebbenhout) en witte (ivoor) toetsen op een piano om de boodschap van harmonie te versterken. De tekst benadrukt hoe iedereen, ongeacht ras of huidskleur, met elkaar moet kunnen samenleven zonder conflicten.

“Ebony and ivory live together in perfect harmony
Side by side on my piano keyboard
Oh Lord, why don’t we?”

Succes en impact

Het nummer werd wereldwijd goed ontvangen en bereikte de top van de hitlijsten in diverse landen. Het succes droeg bij aan het creëren van bewustzijn rondom raciale harmonie.

Daarnaast brachten McCartney en Wonder ook vriendschapssjaals uit om geld in te zamelen voor goede doelen die zich bezighouden met raciale gelijkheid.

Conclusie

“Ebony And Ivory” is niet alleen een muzikale samenwerking tussen twee iconische artiesten, maar ook een boodschap van vreedzaam samenleven en acceptatie. Het nummer heeft zijn stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis en blijft nog steeds relevant in onze maatschappij.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.