Pointer Sisters – Fire

Pointer Sisters

Pointer Sisters met “Fire”

De Pointer Sisters is een Amerikaanse meidengroep die in de jaren 70 en 80 grote successen behaalde. Een van hun bekendste nummers is “Fire”. Dit nummer werd uitgebracht in 1978 en stond op het album “Energy”.

Geschiedenis van de Pointer Sisters

De groep bestaat uit vier zussen: Ruth, Anita, Bonnie en June Pointer. Ze begonnen hun carrière als gospelzangeressen, maar stapten al snel over naar popmuziek. In de jaren 70 braken ze door met hits zoals “Yes We Can Can” en “How Long (Betcha’ Got a Chick on the Side)”. Hun grootste succes kwam echter met het nummer “Fire”.

“Fire”

“Fire” is een energiek disco- en funknummer dat direct herkenbaar is aan zijn kenmerkende openingsriff. Het lied gaat over verlangen naar passie en liefde die zo intens is dat het voelt als vuur.

Het nummer werd geschreven door Bruce Springsteen’s vriendin Donna Summer, samen met Bruce Springsteen zelf. De combinatie van de krachtige vocale harmonieën van de zusjes Pointer en het pakkende ritme maakten dit nummer tot een instant klassieker.

“Fire” behaalde wereldwijd grote successen, bereikte hoge posities in verschillende hitlijsten en won zelfs een Grammy Award voor Beste R&B Vocal Performance by a Group. Het wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiostations over de hele wereld.

Legacy

De Pointer Sisters hebben met hun unieke mix van pop, soul, R&B en disco een blijvende indruk achtergelaten in de muziekwereld. Naast “Fire” scoorden ze ook hits met nummers als “I’m So Excited”, “Jump (For My Love)” en “Neutron Dance”. Ze werden opgenomen in de Vocal Group Hall of Fame in 2005.

Hun muziek blijft mensen nog steeds inspir

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.