Prince – U Got The Look

Prince

Prince – U Got The Look

Prince, geboren als Prince Rogers Nelson, was een Amerikaanse zanger, songwriter en multi-instrumentalist. Hij werd beschouwd als een van de meest innovatieve muzikanten aller tijden en had een breed scala aan invloeden in zijn muziekstijl, waaronder funk, rock, R&B en pop.

Een van zijn bekendste nummers is “U Got The Look”, dat oorspronkelijk werd uitgebracht in 1987. Het nummer behaalde wereldwijd succes en bereikte de top 10 in verschillende hitlijsten.

“U Got The Look” is een samenwerking tussen Prince en Sheena Easton. Het nummer combineert funky gitaarriffs met catchy melodieën en teksten over aantrekkingskracht en verleiding.

In de bijbehorende videoclip zien we Prince optreden met zijn kenmerkende stijlvolle outfits en flamboyante persoonlijkheid. Zijn energieke optreden maakte hem tot een iconische artiest.

Het succes van “U Got The Look” droeg bij aan Princes reputatie als vernieuwer binnen de muziekindustrie. Hij heeft tijdens zijn carrière vele prijzen gewonnen, waaronder zeven Grammy Awards.

Ondanks het tragische einde van zijn leven op 21 april 2016 blijft Princes invloed voortleven door middel van zijn legendarische muziek zoals “U Got The Look”.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.