Queen – I Want To Break Free

Queen

Queen – I Want To Break Free

Queen is een Britse rockband die in 1970 werd opgericht. De band bestaat uit de legendarische zanger Freddie Mercury, gitarist Brian May, drummer Roger Taylor en bassist John Deacon.

Queen bandfoto

“I Want To Break Free” is een nummer van Queen dat in 1984 werd uitgebracht als onderdeel van het album “The Works”. Het lied is geschreven door bassist John Deacon en wordt gezongen door Freddie Mercury.

Het nummer heeft een energieke en meeslepende sound met sterke vocalen van Freddie Mercury. Het gaat over verlangens naar vrijheid en onafhankelijkheid. Met zijn catchy refrein en krachtige instrumentale stukken werd “I Want To Break Free” al snel een grote hit voor de band.

Het bijbehorende muziekvideo van “I Want To Break Free”, waarin alle leden van Queen gekleed gaan als vrouwen, zorgde destijds voor veel controverse. Ondanks deze controverse blijft het nummer nog steeds populair onder fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.