Quincy Jones – Stuff Like That

Quincy Jones

Quincy Jones – Stuff Like That

Quincy Delight Jones Jr., geboren op 14 maart 1933, is een Amerikaanse muzikant, componist en producer. Hij is vooral bekend om zijn werk in de jazz- en popmuziek.

Stuff Like That

“Stuff Like That” is een nummer uit 1978 dat werd geschreven door Quincy Jones, Ashford & Simpson, Eric Gale en Steve Gadd. Het werd uitgebracht als single van het album “Sounds…and Stuff like that!” en bereikte de top van de R&B-hitlijsten in de Verenigde Staten.

Het nummer combineert elementen van funk, disco en R&B met vocale bijdragen van onder andere Chaka Khan. De funky baslijn gecombineerd met catchy melodieën maken het tot een onweerstaanbaar dansnummer.

Dankzij zijn talent als arrangeur en producent heeft Quincy Jones samengewerkt met vele grote namen in de muziekindustrie. Hij heeft onder andere gewerkt met Michael Jackson aan diens albums “Off the Wall”, “Thriller” en “Bad”. Daarnaast heeft hij ook samengewerkt met artiesten zoals Frank Sinatra, Ray Charles en Stevie Wonder.

In conclusie, Quincy Jones is een invloedrijke artiest die bekend staat om zijn bijdrage aan zowel jazz- als popmuziek. “Stuff Like That” blijft nog steeds een populair nummer dankzij zijn unieke mix van funk, disco en R&B.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.