Redhead Kingpin & The Fbi – Do The Right Thang (Extended)

Redhead Kingpin & The Fbi

Redhead Kingpin & The Fbi met: Do The Right Thang (Extended)

Redhead Kingpin & The FBI was een Amerikaanse hiphopgroep uit de late jaren 80 en vroege jaren 90. Ze zijn vooral bekend geworden door hun hit “Do the Right Thang”.

“Do the Right Thang”, uitgebracht in 1989, is een nummer dat zowel funky als dansbaar is. Het bevat aanstekelijke beats en een catchy refrein, waardoor het al snel populair werd op de dansvloeren van die tijd.

In de tekst van het nummer spoort Redhead Kingpin, wiens echte naam David Wynn luidt, mensen aan om altijd het juiste te doen. Hij benadrukt het belang van verantwoordelijkheid nemen voor je acties en respect tonen naar anderen toe.

Achtergrond

Redhead Kingpin & The FBI bestond uit Redhead Kingpin (David Wynn), Bo Roc (Dwayne Dowden) en L.A. Jay (William Hamilton). Ze werden ontdekt door producer Teddy Riley en brachten hun debuutalbum “A Shade of Red” uit in 1989.

“Do the Right Thang” was één van de populairste singles van dit album en haalde hoge posities in diverse internationale hitlijsten. De groep genoot tijdelijke roem gedurende deze periode, maar wist niet dezelfde successen te behalen met latere releases.

Erfenis

Ondanks dat Redhead Kingpin & The FBI geen langdurige carrière hebben gehad, blijft “Do the Right Thang” een herkenbaar en geliefd nummer binnen de hiphopgemeenschap. Het wordt nog steeds regelmatig gedraaid op feesten en is te vinden in verschillende compilaties van jaren 90 hits.

De impact die Redhead Kingpin & The FBI hadden met hun muziek heeft bijgedragen aan het vormgeven van de hiphopcultuur in die

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.