Ricky Martin – The Cup Of Life (La Copa De La Vida)

Ricky Martin

Ricky Martin – The Cup Of Life (La Copa De La Vida)

Ricky Martin is een Puerto Ricaanse zanger en acteur. Hij is internationaal bekend geworden met zijn hit “The Cup Of Life” (La Copa De La Vida). Dit nummer werd uitgebracht in 1998 voor het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal.

The Cup Of Life

“The Cup of Life” is een uptempo Latin popnummer dat speciaal geschreven werd als het officiële lied van het WK voetbal. Het was de eerste Engelstalige single van Ricky Martin en betekende zijn doorbraak naar wereldwijde roem.

Het nummer heeft een aanstekelijk ritme en opzwepende teksten die passen bij de energieke sfeer van sportevenementen. Het refrein, “Waka waka, eh eh!” werd al snel een bekend herkenningspunt tijdens het toernooi.

Ricky Martin trad op met “The Cup of Life” tijdens de openingsceremonie van het WK voetbal in 1998, wat hem nog meer bekendheid opleverde. Zijn optreden was zeer succesvol en droeg bij aan de populariteit van zowel het lied als Ricky Martin zelf.

In veel landen bereikte “The Cup of Life” hoge posities in hitlijsten en werd al snel een wereldwijde hit. Het succes ervan hielp om Latijns-Amerikaanse muziek breder geaccepteerd te maken over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.