Righteous Brothers – Unchained Melody

Righteous Brothers

Righteous Brothers – Unchained Melody

De Righteous Brothers waren een Amerikaans zangduo dat vooral bekend stond om hun soulvolle ballads. Eén van hun grootste hits is “Unchained Melody”, een tijdloze klassieker die nog steeds geliefd is bij vele luisteraars.

“Unchained Melody” werd oorspronkelijk geschreven in 1955 door Alex North en Hy Zaret voor de film “Unchained”. Het nummer heeft echter pas echt succes gekend toen The Righteous Brothers het opnieuw opnamen in 1965. De emotionele stemmen van Bill Medley en Bobby Hatfield gaven het liedje een ongekende intensiteit.

Het kenmerkende aan “Unchained Melody” zijn de krachtige vocale harmonieën tussen Medley en Hatfield, waarbij ze elkaar afwisselen in lead- en achtergrondzang. Deze samenzang, samen met de melancholische melodie, maakt dit nummer zo meeslepend en betoverend.

Naast “Unchained Melody” had The Righteous Brothers ook andere hits zoals “You’ve Lost That Lovin’ Feelin'” en “(You’re My) Soul and Inspiration”. Hun muziek heeft generaties lang mensen weten te raken met hun emotievolle uitvoeringen.

Helaas kwam er aan het duo een einde in 2003 toen Bobby Hatfield plotseling overleed. Toch blijft de muziek van The Righteous Brothers voortbestaan als tijdloze klassiekers die nog steeds worden gedraaid en gewaardeerd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.