Roberto Jacketti & The Scooters – Preaching

Roberto Jacketti & The Scooters

Roberto Jacketti & The Scooters met: Preaching

Roberto Jacketti & The Scooters was een Nederlandse popgroep uit de jaren 80. De groep werd bekend door hun catchy popsongs en energieke liveoptredens.

Het nummer Preaching was één van de grootste hits van Roberto Jacketti & The Scooters. Het werd uitgebracht in 1984 en stond wekenlang hoog in de hitlijsten.

Achtergrond

De band bestond uit leadzanger Roberto Jacketti, gitarist Erik Strack van Schijndel, toetsenist Will Luikinga Jr., bassist Mark Boon en drummer Jack Pisters. Ze werden ontdekt tijdens een talentenjacht en tekenden al snel een platencontract.

Succesperiode

In de jaren 80 brachten ze meerdere albums uit waarvan diverse singles succesvol waren. Naast “Preaching” behaalden ook nummers zoals “I Save the Day” en “Make Me Cry” hoge posities in de charts.

Einde van de band

In 1990 besloot Roberto Jacketti solo verder te gaan en veranderde zijn artiestennaam naar Robby Valentine. Hiermee maakte hij naam als singer-songwriter in binnen- en buitenland.

Het legendarische nummer Preaching, gezongen door Roberto Jacketti & The Scooters, blijft tot op heden geliefd bij fans van Nederlandstalige popmuziek uit de jaren 80.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.