Rock Steady Crew – (Hey You) Rock Steady Crew

Rock Steady Crew

Rock Steady Crew

Rock Steady Crew is een invloedrijke hiphop-dansgroep uit de Verenigde Staten. Ze zijn vooral bekend geworden door hun iconische hit “(Hey You) Rock Steady Crew”. Deze track, uitgebracht in 1983, wordt nog steeds gezien als een klassieker binnen het genre.

Geschiedenis

In 1977 werd de Rock Steady Crew opgericht in The Bronx, New York City. De groep bestond oorspronkelijk uit dansers die samenkwamen om te breakdancen en te experimenteren met nieuwe moves en stijlen. Al snel werden ze beroemd vanwege hun energieke optredens en technische vaardigheden.

Het nummer “(Hey You) Rock Steady Crew” was het debuut van de groep als muzikanten. Het combineerde catchy rapteksten met funky beats en grooves, waarmee ze een nieuw geluid binnen de hiphopscene introduceerden.

Betekenis voor hiphopcultuur

De Rock Steady Crew heeft een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van hiphop als kunstvorm. Naast hun baanbrekende dansstijl hebben ze ook bijgedragen aan het populariseren van breakdancing wereldwijd.

(Hey You) Rock Steady Crew wordt nog steeds beschouwd als een anthem voor zowel dansers als liefhebbers van hiphopmuziek. Het inspireert generaties artiesten om zichzelf creatief uit te drukken en de grenzen van dans en muziek te verleggen.

Erfenis

Rock Steady Crew blijft actief in de hiphopgemeenschap, met optredens over de hele wereld. Ze hebben ook bijgedragen aan verschillende films en documentaires over hiphopcultuur.

Vandaag de dag wordt Rock Steady Crew nog steeds beschouwd als een pionier binnen het breakdancen en heeft hun nummer “(

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.