Roger Daltrey – Walking In My Sleep

Roger Daltrey

Roger Daltrey: Walking In My Sleep

Roger Daltrey is een Engelse zanger en acteur, vooral bekend als de leadzanger van de legendarische rockband The Who. Hij werd geboren op 1 maart 1944 in Londen.

Carrière bij The Who

Daltrey sloot zich aan bij The Who in 1963 en was mede verantwoordelijk voor het succes van de band. Met zijn krachtige stem en charismatische uitstraling werd hij al snel een iconisch figuur in de rockwereld.

The Who brak door met hits als “My Generation”, “Pinball Wizard” en “Baba O’Riley”. Daltreys energieke podiumoptredens waren altijd een hoogtepunt tijdens hun concerten.

Solo-carrière

Naast zijn werk met The Who heeft Roger Daltrey ook solomateriaal uitgebracht. Een van zijn bekende solo-nummers is “Walking In My Sleep”. Dit nummer verscheen op zijn album “Under a Raging Moon” uit 1985.

“Walking In My Sleep” is een krachtig rocknummer waarin Daltreys kenmerkende stem goed tot uiting komt. Het nummer laat zien dat hij niet alleen als lid van The Who indruk kan maken, maar ook als solo-artiest.

Acteercarrière

Naast zijn muzikale carrière heeft Roger Daltrey ook succes geboekt als acteur. Hij speelde onder andere de hoofdrol in films zoals Tommy (1975) en McVicar (1980).

Daltrey heeft bewezen dat hij een veelzijdige artiest is met talenten in zowel de muziek- als filmindustrie. Hij blijft een legendarische figuur binnen de rockmuziek en zijn invloed op het genre is onmiskenbaar.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.