Rose Royce – Is It Love You’re After

Rose Royce

Rose Royce – Is It Love You’re After

Is It Love You’re After is een nummer uit 1979 van de Amerikaanse band Rose Royce. De band werd bekend door hun unieke mix van soul, funk en disco.

Achtergrond

Rose Royce werd opgericht in 1973 en bestond uit verschillende ervaren muzikanten. Ze braken door met het album Car Wash, waarvan het gelijknamige nummer een grote hit werd. Is It Love You’re After is afkomstig van het album Rose Royce II: In Full Bloom.

Stijl en invloeden

Het nummer Is It Love You’re After heeft een typische funky discosound die kenmerkend is voor de muziek van Rose Royce. De strakke ritmesectie, blazersarrangementen en krachtige vocalen zorgen voor een aanstekelijke dansvloervibe.

Betekenis van de tekst

In het nummer vraagt de leadzangeres zich af of ze echt liefde zoekt of dat ze gewoon plezier wil hebben zonder verder emotioneel betrokken te raken. Het thema komt vaak terug in de teksten van Rose Royce, waarbij relaties en romantiek centraal staan.

Beluister hieronder:

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.