0 items - €0.00 0

Santana & Rob Thomas – Smooth

Santana & Rob Thomas

Santana & Rob Thomas – Smooth

Smooth is een bekend nummer uitgebracht door de Amerikaanse band Santana in samenwerking met zanger Rob Thomas. Het nummer werd uitgebracht in 1999 en was een enorme hit, die wereldwijd hoog scoorde in verschillende hitlijsten.

Samenwerking tussen Santana en Rob Thomas

Santana, geleid door gitarist Carlos Santana, staat bekend om zijn unieke mix van rock, latin en blues invloeden. In 1999 besloot de band samen te werken met zanger Rob Thomas van de rockband Matchbox Twenty voor het nummer Smooth.

Rob Thomas schreef het grootste deel van het nummer en nam ook de leadzang op zich. De combinatie van zijn krachtige stem en Santanas kenmerkende gitaarspel creëerde een onvergetelijke sound die bij veel luisteraars bleef hangen.

Een wereldwijde hit

Nadat Smooth werd uitgebracht als single, bereikte het al snel grote successen over de hele wereld. Het nummer behaalde topposities in diverse hitlijsten, waaronder Billboard’s Hot 100 chart waar het maar liefst twaalf weken op nummer één stond.

Bovendien ontving Smooth verschillende prestigieuze prijzen, waaronder drie Grammy Awards in 2000: Record of the Year, Song of the Year en Best Pop Collaboration with Vocals.

Een tijdloze klassieker

Ondanks dat Smooth meer dan twintig jaar geleden werd uitgebracht, blijft het nummer populair en wordt het nog steeds regelmatig gedraaid op radiozenders wereldwijd. De combinatie van Santana’s meesterlijke gitaarspel en Rob Thomas’ krachtige stem maakt dit nummer een tijdloze klassieker in de muziekgeschiedenis.

Of je nu een fan bent van rock, latin of gewoon goede muziek, Smooth is zeker een nummer dat je gehoord moet hebben!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.