Scritti Politti – Absolute

Scritti Politti

Scritti Politti met: Absolute

Scritti Politti is een Britse new wave band die in 1977 werd opgericht. De band staat bekend om hun unieke mix van pop, funk en post-punk muziek. Een van hun bekendste nummers is “Absolute”, dat werd uitgebracht in 1984.

“Absolute” was een grote hit voor Scritti Politti en bereikte de top tien in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten. Het nummer kenmerkt zich door zijn aanstekelijke melodie en catchy refrein.

Achtergrond

Voor “Absolute” werkte Scritti Politti samen met producer Arif Mardin, die eerder had samengewerkt met artiesten als Aretha Franklin en Bee Gees. Dit resulteerde in een meer gepolijste sound voor de band, waarmee ze succesvol waren bij zowel mainstream- als alternatieve muziekpubliek.

Tekst en betekenis

De tekst van “Absolute” gaat over verlangen naar absolute perfectie in een relatie. De hoofdpersoon vraagt zich af of het mogelijk is om zo’n perfecte liefde te vinden en uitdrukt zijn verlangen om alles te geven om dit te bereiken.

In deze tekst wordt gebruik gemaakt van HTML-markup om de structuur en nadruk aan te geven. Zo worden er kopjes gebruikt (< h1>, < h2>) voor duidelijkheid en paragrafen (< p>) om de tekst overzichtelijk te maken. Ook wordt er nadruk gelegd op bepaalde woorden of zinnen met behulp van < em>.

Met “Absolute” heeft Scritti Politti een tijdloos nummer gecreëerd dat nog steeds geliefd is bij fans over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.