Selecter – Missing Words

Selecter

Selecter met: Missing Words

Selecter is een bekende Britse ska-band die in de jaren 70 en 80 populair was. De band werd opgericht in Coventry door zangeres Pauline Black en gitarist Neol Davies. Hun muziek combineert elementen van ska, reggae en punk.

Grote hits

Eén van hun grootste hits is “Missing Words”, dat uitkwam in 1980. Dit nummer kenmerkt zich door de catchy melodie, dansbare ritmes en de sterke vocale prestaties van Pauline Black.

Invloedrijke stijl

Selecter staat bekend om hun energieke live-optredens en politiek geladen teksten. Ze waren één van de eerste bands die het multiraciale karakter van Groot-Brittannië benadrukten en zich uitspraken tegen racisme en sociale ongelijkheid.

Missing Words is een krachtig nummer waarin ze kritiek leveren op politici die lege beloften doen zonder echte verandering teweeg te brengen. Het liedje heeft nog steeds relevantie vandaag de dag.

Lange carrière

Ondanks verschillende bezettingswisselingen heeft Selecter gedurende decennia consistent hoogwaardige muziek geproduceerd. Hun invloed op het ska-genre blijft voortduren, waardoor ze nog steeds geliefd zijn bij zowel oude als nieuwe fans.

Kortom, Selecter met “Missing Words” is een iconisch nummer dat de energieke en politiek geëngageerde stijl van deze invloedrijke ska-band perfect weergeeft.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.