Shakatak – Down On The Street

Shakatak

Shakatak – Down On The Street

Shakatak is een Engelse jazz-funk band die in de jaren ’80 en ’90 grote successen behaalde. Een van hun bekendste nummers is “Down On The Street”.

Geschiedenis

De band werd opgericht in 1980 en bestond uit vier leden: Bill Sharpe, Roger Odell, Jill Saward en Keith Winter. Ze begonnen als studio muzikanten en werkten samen met verschillende artiesten voordat ze hun eigen materiaal gingen maken.

“Down On The Street”

“Down On The Street” werd uitgebracht in 1984 als onderdeel van het album “Street Level”. Het nummer had een funky geluid met catchy melodieën en dansbare beats. Het was een groot succes in Europa en bereikte hoge posities in de hitlijsten.

“Down On The Street” was kenmerkend voor Shakatak’s sound, waarbij ze jazz-invloeden combineerden met popmuziek. De saxofoon solo’s waren herkenbaar en zorgden voor een unieke touch aan hun nummers.

Huidige status

Ondanks dat Shakatak niet meer zo actief is als vroeger, treden ze nog steeds af en toe op. Hun muziek wordt nog steeds gewaardeerd door fans over de hele wereld.

Kortom, Shakatak is een legendarische jazz-funk band uit Engeland die bekendheid verwierf met hits zoals “Down On The Street”. Met hun unieke mix van jazz en popmuziek hebben ze een blijvende indruk achtergelaten in de muziekwereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.