Shakespears Sister – Stay

Shakespears Sister

Shakespears Sister – Stay

Shakespears Sister is een Brits-Amerikaanse pop-rockband, opgericht in 1988 door de zangeres Siobhan Fahey. De band staat bekend om hun hitnummer “Stay” uit 1992.

“Stay”

“Stay” is het meest bekende nummer van Shakespears Sister en behaalde wereldwijd grote successen. Het werd geschreven door Siobhan Fahey en Marcella Detroit, die samen het duo vormden tijdens de periode van dit nummer.

De tekst van “Stay” gaat over een persoon die smeekt aan zijn/haar geliefde om te blijven in plaats van weg te gaan. Het intense emotionele karakter van het nummer wordt versterkt door de krachtige vocalen en dramatische instrumentatie.

Het lied bereikte de eerste positie in de Britse hitlijsten en stond hoog genoteerd in verschillende andere landen. De video voor “Stay” won ook verschillende prijzen, waaronder Best Video bij de BRIT Awards in 1993.

Naamswijziging en latere carrière

In latere jaren ging Siobhan Fahey solo verder onder dezelfde naam, Shakespears Sister. Ze bracht nog meer albums uit en had diverse hits zoals “I Don’t Care”. Marcella Detroit besloot haar eigen solocarrière naast Shakespears Sister voort te zetten.

Bron: Wikipedia.org (bewerkt)

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.