Shakin’ Stevens – Oh Julie

Shakin' Stevens

Shakin’ Stevens – Oh Julie

Shakin’ Stevens is een Britse rock-‘n-roll-artiest die vooral bekend staat om zijn hit uit 1982, genaamd “Oh Julie”. Hij werd geboren op 4 maart 1948 in Cardiff, Wales.

Oh Julie

“Oh Julie” is een nummer dat Shakin’ Stevens veel succes heeft gebracht. Het werd uitgebracht als single en behaalde de top van de hitlijsten in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het nummer is geschreven door Shakin’ Stevens zelf en vertelt het verhaal van een man die smoorverliefd is op een vrouw genaamd Julie.

In “Oh Julie” hoor je duidelijk invloeden van rock-‘n-roll muziek uit de jaren ’50 en ’60. Het heeft een aanstekelijke melodie en vrolijke tekst, waardoor het al snel een favoriet werd onder fans van Shakin’ Stevens.

Dankzij “Oh Julie” kreeg Shakin’ Stevens internationale bekendheid en groeide hij uit tot één van de populairste artiesten binnen het rock-‘n-roll genre. Zijn energieke optredens en kenmerkende stemgeluid maakten hem geliefd bij zowel jongere als oudere generaties.

Hoewel “Oh Julie” zijn grootste hit was, bracht Shakin’ Stevens nog vele andere succesvolle nummers uit gedurende zijn carrière. Hij blijft optreden tot op heden en heeft een trouwe fanbase.

Shakin’ Stevens en zijn hit “Oh Julie” hebben bijgedragen aan de populariteit van rock-‘n-roll muziek en zijn nog steeds geliefd bij vele muziekliefhebbers wereldwijd.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.