Sheryl Lee Ralph – In The Evening (Extended)

Sheryl Lee Ralph

Sheryl Lee Ralph – In The Evening (Extended)

Sheryl Lee Ralph is een Amerikaanse actrice, zangeres en activist. Ze werd geboren op 30 december 1956 in Waterbury, Connecticut. Ralph is vooral bekend geworden door haar rol als Deena Jones in de originele Broadway-productie van de musical “Dreamgirls”.

In 1984 bracht Sheryl Lee Ralph haar debuutalbum uit genaamd “In the Evening”. Het album bevatte het nummer “In the Evening”, dat later ook als single werd uitgebracht.

Het nummer “In the Evening” is een uptempo dance-popnummer met invloeden van disco. Het heeft catchy synthesizermelodieën en krachtige vocals van Sheryl Lee Ralph. Het nummer werd al snel populair in clubs en bereikte de top 10 van de Billboard Dance Club Songs-hitlijst.

“In the Evening” was zo’n succes dat er zelfs een extended version van het nummer werd uitgebracht, waarin het dansbare karakter nog meer tot zijn recht komt. Deze versie duurt langer dan het origineel en bevat extra instrumentale stukken die perfect zijn om op te dansen.

Invloed en legacy

Sheryl Lee Ralph’s “In the Evening” wordt nog steeds beschouwd als een klassieker binnen de dancepopmuziek. Het nummer heeft vele artiesten geïnspireerd en blijft regelmatig terugkomen in remixes en compilaties.

Informatiebronnen:

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.