Showaddywaddy – Why Do Lovers Break Each Others Hearts

Showaddywaddy

Showaddywaddy – Why Do Lovers Break Each Others Hearts

Showaddywaddy is een Engelse rock-‘n-rollband die in de jaren 70 bekendheid verwierf met hun energieke optredens en covers van klassieke rock-‘n-rollnummers. Een van hun populaire nummers was “Why Do Lovers Break Each Others Hearts”.

“Why Do Lovers Break Each Others Hearts” is oorspronkelijk geschreven door Phil Spector, Ellie Greenwich en Tony Powers en werd voor het eerst uitgebracht in 1963. Het nummer bereikte destijds geen grote bekendheid, maar Showaddywaddy bracht het in 1978 opnieuw uit als single.

De versie van Showaddywaddy kenmerkt zich door de typische rock-‘n-rollsound die de band zo geliefd maakte. Met hun harmonieuze zangpartijen en aanstekelijke gitaarriffs wisten ze vele fans te enthousiasmeren. “Why Do Lovers Break Each Others Hearts” werd een hit voor Showaddyywady en behaalde hoge posities in de Britse hitlijsten.

Het nummer gaat over de pijnlijke vraag waarom geliefden elkaars hart breken. De emotionele teksten worden versterkt door krachtige vocalen en instrumentatie, waardoor het lied een tijdloos gevoel krijgt dat nog steeds herkenbaar is voor veel mensen.

Het succes van “Why Do Lovers Break Each Others Hearts” heeft bijgedragen aan de populariteit van Showaddyywady als rock-‘n-rollact. Ze hebben vele andere hits op hun naam staan en treden nog steeds op, waarbij ze het publiek meenemen naar de glorietijd van de rock-‘n-roll.

Dus als je wilt genieten van nostalgische rock-‘n-rollmuziek en meezingen met klassiekers zoals “Why Do Lovers Break Each Others Hearts”, dan is Showaddywaddy zeker een band om te ontdekken!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.