Sinéad O’connor – Troy

Sinéad O'connor

Sinéad O’Connor: Troy

Sinéad O’Connor is een Ierse singer-songwriter die bekend staat om haar krachtige en emotionele stem. Ze brak internationaal door in 1990 met het nummer “Nothing Compares 2 U”. Een van haar andere bekende nummers is “Troy”.

Troy

“Troy” is een nummer dat oorspronkelijk verscheen op Sinéad O’Connor’s tweede studioalbum, genaamd “I Do Not Want What I Haven’t Got”, uitgebracht in 1990. Het lied werd geschreven door Sinéad zelf en gaat over het thema van verlies en pijn.

In “Troy” toont Sinéad haar unieke vocale bereik, waarbij ze moeiteloos schakelt tussen gevoelige fluisteringen en intense uithalen. De tekst van het lied reflecteert de innerlijke strijd van de artiest, waarbij ze zichzelf probeert te bevrijden van pijnlijke herinneringen.

Het indrukwekkende arrangement van het nummer combineert elementen uit verschillende muziekgenres, waaronder folk, rock en alternatieve pop. Dit draagt bij aan de emotionele impact die “Troy” heeft op luisteraars.

Door haar rauwe emotie en onderscheidende stemgeluid heeft Sinéad O’Connor met “Troy” een tijdloze klassieker gecreëerd die nog steeds veel mensen raakt.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.