Snow – Informer

Snow

Snow – Informer

Snow is een Canadese reggae- en hiphopartiest die bekendheid verwierf met zijn nummer “Informer”. Dit lied werd uitgebracht in 1992 en behaalde wereldwijd succes, waaronder de nummer 1 positie in de Verenigde Staten.

Achtergrond van Snow

Snow, wiens echte naam Darrin Kenneth O’Brien is, groeide op in Toronto. Hij raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en begon te experimenteren met verschillende genres. Uiteindelijk vond hij zijn plek binnen de reggae- en hiphopcultuur.

Zijn doorbraak kwam met het nummer “Informer”, waarin hij rap combineerde met een Jamaicaanse dancehall-stijl. Het lied vertelt het verhaal van Snow’s arrestatie voor drugshandel en zijn tijd in de gevangenis. Hoewel sommige critici beweerden dat Snow niet authentiek was vanwege zijn achtergrond als blanke artiest, werd “Informer” goed ontvangen door het publiek.

Informer – Een Wereldwijde Hit

“Informer” werd snel populair nadat het werd uitgebracht. Het bereikte de top van de hitlijsten in veel landen over de hele wereld, waaronder Canada, Australië en Nederland. In de Verenigde Staten behaalde het zelfs een platina-certificering.

Het kenmerkende refrein van het nummer, waarin Snow zingt “Informer, you no say daddy me snow me I go blame” werd al snel een iconisch onderdeel van de jaren ’90 muziek. De unieke mix van reggae en hiphop maakte “Informer” tot een onvergetelijke hit.

Hoewel Snow nooit hetzelfde succes behaalde als met “Informer”, blijft hij actief in de muziekindustrie. Hij heeft verschillende albums uitge

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.