Soft Cell – Tainted Love

Soft Cell

Soft Cell: Tainted Love

Soft Cell was een Britse synthesizerband uit de jaren 80. Ze zijn vooral bekend geworden met hun hit “Tainted Love”, die in 1981 wereldwijd een grote hit werd.

Geschiedenis van Soft Cell

De band werd gevormd in 1977 en bestond uit zanger Marc Almond en instrumentalist David Ball. Ze begonnen als een experimentele electronicaband, maar braken door met het nummer “Tainted Love”.

Tainted Love

“Tainted Love” is oorspronkelijk geschreven door Ed Cobb en werd voor het eerst uitgebracht in 1964. Soft Cell besloot om het nummer te coveren en gaf er een nieuw elektronisch geluid aan. De single bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen en wordt nog steeds beschouwd als één van de grootste hits uit de jaren 80.

Invloed op muziekgeschiedenis

De sound van Soft Cell heeft veel invloed gehad op latere synthpop- en new wave-bands. Ze worden gezien als pioniers binnen dit genre. Naast “Tainted Love” hebben ze nog andere hits gehad, zoals “Bedsitter” en “Say Hello, Wave Goodbye”.

Nakomelingen van Soft Cell’s succes

Hoewel Soft Cell eind jaren 80 uit elkaar ging, blijft hun muziek invloedrijk tot op heden. Het succesvolle nummer “Tainted Love” is nog steeds populair en wordt regelmatig gedraaid op radiostations over de hele wereld. De band heeft een blijvende impact gehad op de muziekgeschiedenis.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.