Soul II Soul – Back To Life (Club Mix)

Soul II Soul

Soul II Soul – Back To Life (Club Mix)

Soul II Soul is een Britse muziekgroep uit de late jaren 80 en vroege jaren 90. Ze staan bekend om hun mix van soul, funk en R&B met invloeden uit de reggae en dancehall. Een van hun bekendste nummers is “Back To Life”, in het bijzonder de Club Mix.

Ontstaan van Soul II Soul

Soul II Soul werd opgericht in Londen in 1988 door Jazzie B (ook wel bekend als Beresford Romeo) en Nellee Hooper. Ze wilden een nieuwe sound creëren die verschillende genres combineerde om zo diverse culturen samen te brengen.

“Back To Life” werd oorspronkelijk uitgebracht in 1989 als onderdeel van het debuutalbum “Club Classics Vol. One”. Het nummer had direct succes en bereikte hoge posities in de internationale hitlijsten.

De Club Mix

Eén versie van “Back To Life” die veel populariteit vergaarde was de Club Mix. Deze remix gaf het nummer een energiekere sound met extra nadruk op de dansbare elementen zoals beats en synths.

“Back To Life (Club Mix)” staat bekend om zijn aanstekelijke ritmes, funky baslijnen en krachtige zang van Caron Wheeler. Het nummer wordt vaak gezien als een klassieker binnen de acid jazz- en dance-muziekgenres.

Invloedrijke muziek

Soul II Soul heeft met hun unieke sound een grote invloed gehad op de muziekwereld. Ze hebben bijgedragen aan het populariseren van genres als R&B, soul en dance. Daarnaast zijn ze bekend geworden om hun stijlvolle en inspirerende videoclips.

Met nummers zoals “Back To Life (Club Mix)” blijft Soul II Soul tot op heden een belangrijke naam in de muziekindust

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.