Spandau Ballet – Through The Barricades

Spandau Ballet

Spandau Ballet – Through The Barricades

Spandau Ballet is een Britse popband die in de jaren ’80 wereldwijd bekend werd. Een van hun bekendste nummers is “Through The Barricades”. Dit lied kwam uit in 1986 en werd geschreven door Gary Kemp, de gitarist van de band.

Inspiratie voor het nummer

“Through The Barricades” gaat over liefde en politieke conflicten. Het nummer haalt inspiratie uit de situatie in Noord-Ierland tijdens het hoogtepunt van het conflict tussen katholieken en protestanten. De barricades waarover wordt gezongen symboliseren zowel letterlijke fysieke barrières als emotionele obstakels binnen relaties.

Muzikale stijl

Het nummer heeft een kenmerkende sound die typerend is voor Spandau Ballet: melodieuze pop met invloeden van new wave en soul. De krachtige stem van leadzanger Tony Hadley geeft het nummer extra emotie en intensiteit.

Succes en erkenning

“Through The Barricades” behaalde grote successen in diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland. Het bereikte hoge posities in hitlijsten en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiozenders wereldwijd.

Dit iconische nummer blijft een belangrijk onderdeel van Spandau Ballet’s repertoire, dat hen tot op de dag van vandaag een geliefde band maakt.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.