Spiller – Mighty Miami (Groove Jet Edit)

Spiller

Spiller met: Mighty Miami (Groove Jet Edit)

Spiller is een Italiaanse DJ en producer die vooral bekend staat om zijn hit “Mighty Miami (Groove Jet Edit)”. Deze track werd uitgebracht in 1999 en groeide al snel uit tot een wereldwijde dance anthem.

Achtergrond

Spiller, wiens echte naam Cristiano Spiller is, begon zijn carrière in de jaren ’90. Hij maakte deel uit van de opkomende house scene in Italië en bracht verschillende tracks uit onder verschillende platenlabels.

Mighty Miami (Groove Jet Edit)

“Mighty Miami (Groove Jet Edit)” was het nummer dat Spiller naar internationale roem katapulteerde. Het nummer maakt gebruik van funky baslijnen, catchy vocal samples en een aanstekelijke beat. Het werd al snel een favoriet bij clubgangers overal ter wereld.

Groove Jet, ook wel bekend als If This Ain’t Love, is eigenlijk oorspronkelijk afkomstig van Bentley Rhythm Ace. Maar het was Spillers remix die echt doorbrak en enorm populair werd binnen de dance muziekwereld.

Nasleep

Na het succes van “Mighty Miami” heeft Spiller nog verschillende andere tracks geproduceerd, maar geen daarvan kon evenaren aan het succes van zijn grootste hit. Toch blijft hij actief als DJ en treedt hij regelmatig op in clubs over de hele wereld.

Spiller’s “Mighty Miami (Groove Jet Edit)” is een tijdloze dance classic die nog steeds wordt gedraaid en herinnerd door liefhebbers van elektronische muziek overal ter wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.