Stargard – Theme Song From Which Way Is Up

Stargard

Stargard – Theme Song From Which Way Is Up

Stargard is een Amerikaanse R&B en funk band uit de jaren 70. Ze werden opgericht door drie zussen: Rochelle Runnells, Debra Anderson en Janice Williams.

Hun bekendste nummer is “Theme Song From Which Way Is Up”, dat in 1977 uitkwam als soundtrack voor de gelijknamige film. Het nummer bereikte de top van de R&B-hitlijsten in de Verenigde Staten en werd ook een hit in andere delen van de wereld.

Achtergrond

Voorafgaand aan hun succes met “Theme Song From Which Way Is Up”, had Stargard al ervaring opgedaan als achtergrondzangeressen voor artiesten zoals Marvin Gaye. In 1978 brachten ze hun debuutalbum uit, wat hen nog meer erkenning opleverde.

Funk en Soul

De muziekstijl van Stargard kan worden omschreven als een mix van funk, soul en disco. Hun nummers bevatten vaak krachtige vocalen gecombineerd met funky baslijnen en ritmische drums.

Ondanks dat ze slechts een paar albums hebben uitgebracht, heeft Stargard toch indruk gemaakt binnen het genre van R&B en funk. Hun muziek wordt tot op heden gewaardeerd door liefhebbers van deze stijlen.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.