Starship – Sara

Starship

Starship met “Sara”

Starship was een Amerikaanse rockband die vooral bekend stond om hun hit uit 1985 genaamd “We Built This City”. Een andere populaire single van de band was het nummer “Sara”, dat in 1986 werd uitgebracht.

“Sara” is een emotioneel en krachtig nummer dat geschreven is door Peter Wolf en Ina Wolf. Het vertelt het verhaal van een man die zijn geliefde, genaamd Sara, mist. De teksten zijn poëtisch en worden gezongen met veel emotie door Mickey Thomas, de leadzanger van Starship.

Het nummer begint rustig met zachte keyboardklanken, maar bouwt al snel op naar een episch refrein waarin Thomas zijn hartverscheurende gevoelens voor Sara uitdrukt. De combinatie van sterke vocals en meeslepende muziek maakt dit nummer tot een klassieker binnen het genre.

Geschiedenis van Starship

De oorsprong van Starship gaat terug naar de jaren ’60 toen de band Jefferson Airplane werd gevormd. Nadat deze band uit elkaar ging in 1974, ontstonden er verschillende afsplitsingen zoals Hot Tuna en Jefferson Starship.

In 1984 besloot Jefferson Starship zichzelf te hernoemen naar simpelweg Starship. Onder deze naam brachten ze hits als “We Built This City”, “Nothing’s Gonna Stop Us Now” en natuurlijk ook “Sara” uit.

Hoewel de samenstelling van Starship in de loop der jaren veranderde, bleef Mickey Thomas altijd een belangrijk lid van de band. Zijn unieke stemgeluid en energieke optredens hebben bijgedragen aan het succes van Starship.

Einde van Starship

In 1991 kondigde Starship officieel hun afscheid aan. Hoewel ze sindsdien af en toe weer zijn opgetreden onder verschillende namen, is

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.