Sunclub – Jump

Sunclub

Sunclub: Jump

De Sunclub is een Nederlandse dancegroep uit Rotterdam, opgericht in 1995. Een van hun bekendste hits is “Jump”, die wereldwijd succes behaalde.

Geschiedenis

De Sunclub begon als een samenwerking tussen producers Marco Verkuylen en Robin Albers. Ze wilden muziek maken met invloeden uit verschillende genres, waaronder house, reggae en latin.

In 1996 brachten ze hun debuutsingle “Fiesta” uit, wat al snel een hit werd in Nederland. Maar het was pas in 1997 dat de groep internationale erkenning kreeg met hun single “Jump”. Dit nummer stond wekenlang bovenaan de hitlijsten in landen zoals België, Duitsland en Australië.

Jumpmania!

“Jump” zorgde voor een heuse dansrage genaamd Jumpstyle of Jumping. Het lied bevatte aanstekelijke beats en een eenvoudige tekst die mensen aanspoorde om te springen (“Put your hands up in the air and jump!”). Clubs over de hele wereld speelden het nummer tijdens feestjes en festivals, waardoor het enorm populair werd onder jongeren.

Naast “Jump” had de Sunclub nog andere hits zoals “Single Minded People”, maar geen daarvan evenaarde het succes van hun grootste hit.

Latere jaren

Na het grote succes van “Jump” ging de groep verder met nieuwe muziek, maar deze kon het succes van hun debuut niet evenaren. In 2000 brachten ze hun laatste album uit en in 2002 besloten Marco Verkuylen en Robin Albers om de Sunclub te verlaten.

Tegenwoordig is de Sunclub niet meer actief als groep, maar “Jump” blijft een onvergetelijke hit die mensen nog steeds doet dansen op feestjes over de hele wereld.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.