Supertramp – Dreamer

Supertramp

Supertramp met “Dreamer”

Supertramp was een Britse progressieve rockband uit de jaren 70 en 80. Een van hun bekendste nummers is “Dreamer”.

Geschiedenis van Supertramp

Oorspronkelijk werd Supertramp in 1969 opgericht door Roger Hodgson en Rick Davies. De band kende verschillende bezettingswisselingen, maar bleef populair dankzij hun unieke mix van rock, pop en progressieve invloeden.

“Dreamer” – een iconisch nummer

“Dreamer” is afkomstig van het album “Crime of the Century” uit 1974. Het nummer werd geschreven door Roger Hodgson en heeft een herkenbaar pianoriffje dat al snel in je hoofd blijft hangen.

Het nummer gaat over iemand die dagdroomt over een betere wereld, waarin hij zijn problemen kan ontvluchten. Met zijn hoopvolle tekst en melodieuze arrangement behoort “Dreamer” tot de meest geliefde hits van Supertramp.

Erfenis van Supertramp

Supertramp heeft in totaal elf studioalbums uitgebracht en verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen platen. Naast “Dreamer” had de band nog vele andere succesvolle hits, waaronder “The Logical Song”, “Breakfast in America” en “Give a Little Bit”. Hun muziek wordt gekenmerkt door intelligente teksten, gelaagde arrangementen en sterke harmonieën.

Hoewel Supertramp in de jaren 80 uit elkaar ging, blijft hun muziek geliefd bij vele fans wereldwijd. Hun invloed op het genre en hun tijdloze hits maken hen een onvergetelijke band in de geschiedenis van de rockmuziek.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.