Tatjana – Chica Cubana

Tatjana

Tatjana met: Chica Cubana

Tatjana Šimić, beter bekend als Tatjana, is een Nederlandse zangeres en actrice van Kroatische afkomst. Ze werd geboren op 9 juni 1963 in Zagreb.

Met haar nummer “Chica Cubana” brak Tatjana door in de muziekwereld. Dit vrolijke liedje werd uitgebracht in 1995 en behaalde grote successen in Nederland en België. Het nummer heeft Latijns-Amerikaanse invloeden en nodigt uit om te dansen.

Tijdens haar carrière heeft Tatjana meerdere hits gehad, maar “Chica Cubana” blijft een van haar bekendste nummers tot op de dag van vandaag. Met haar energieke performance wist ze menig publiek te vermaken.

Muzikale loopbaan

Nadat ze eerst bekendheid verwierf als model, begon Tatjana zich te richten op een muzikale carrière. Naast zingen was ze ook actief als presentatrice voor diverse televisieshows.

In 1994 bracht ze haar eerste album uit genaamd “Tatjanamania”, waarop ook het populaire nummer “Chica Cubana” te vinden is. Het album bereikte hoge posities in de hitlijsten en maakte Tatjana geliefd bij het grote publiek.

Acteercarrière

Niet alleen was Tatjana succesvol als zangeres, maar ook als actrice. Ze speelde in verschillende films en televisieseries, zowel in Nederland als internationaal.

Een van haar bekendste rollen is die van Kees Flodder in de populaire Nederlandse filmreeks “Flodder”. Haar komische talent en charismatische uitstraling maakten haar geliefd bij het publiek.

Tatjana heeft gedurende haar carrière veel bereikt en blijft een iconische artiest in de Nederlandse showbizzwereld

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.