Technotronic – Megamix

Technotronic

Technotronic met: Megamix

Technotronic was een Belgische electronic dance music-groep uit de late jaren 80 en vroege jaren 90. De groep werd opgericht door Jo Bogaert, die ook bekend stond onder zijn artiestennaam “Thomas De Quincey”. Technotronic was vooral bekend om hun hitsingle “Pump Up the Jam” uit 1989.

In 1990 bracht Technotronic het album “Megamix” uit. Dit album bevatte een verzameling van remixes van hun populairste nummers, waaronder “Get Up (Before the Night is Over)”, “This Beat is Technotronic” en natuurlijk “Pump Up the Jam”. Het Megamix-album was een grote hit en hielp de groep internationale bekendheid te vergaren.

Pump Up the Jam

Pump Up the Jam” wordt vaak beschouwd als het meest iconische nummer van Technotronic. Het werd wereldwijd een enorme hit en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen. Het nummer combineerde elektronische beats met rapteksten, gezongen door Manuela Kamosi, beter bekend als Ya Kid K.

Erfenis en invloed

Technotronics muziek had een aanzienlijke invloed op het dance- en hiphopgenre in de jaren 90. Ze worden vaak genoemd als pioniers van Eurodance-muziek, waarbij elektronische beats en synthesizers gecombineerd worden met rap- en popmuziek. Het succes van Technotronic opende de deuren voor vele andere Belgische dance-artiesten.

Hoewel Technotronic niet meer actief is als groep, blijft hun muziek populair onder fans van elektronische dansmuziek. Hun nummers worden nog steeds gedraaid in clubs en zijn te vinden op verschillende compilatiealbums. De impact die ze hebben gehad op het muziek

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.