Tenacious D – Tribute

Tenacious D

Tenacious D met: Tribute

Tenacious D is een Amerikaanse rockband, opgericht in 1994. De band bestaat uit acteur Jack Black en muzikant Kyle Gass.

“Tribute” is een van de bekendste nummers van Tenacious D. Het werd uitgebracht als single in 2002 en staat op hun debuutalbum genaamd “Tenacious D”.

Het verhaal achter “Tribute”

In het nummer vertelt Tenacious D het verhaal van een epische ontmoeting met een bovennatuurlijke entiteit die hen dwingt om het beste lied ter wereld te spelen, anders zouden ze vernietigd worden. Helaas kunnen ze zich niet meer herinneren hoe dit geweldige lied klonk, dus spelen ze slechts een eerbetoon aan datgene wat ooit de beste song aller tijden was.

“Tribute” combineert humoristische teksten met energieke rockmuziek en wordt vaak geprezen om zijn catchy refrein en gitaarriffs.

Erfenis en populariteit

“Tribute” heeft Tenacious D internationale bekendheid gegeven en wordt beschouwd als hun doorbraakhit. Het nummer behaalde hoge posities in verschillende hitlijsten over de hele wereld.

Sinds de release blijft “Tribute” populair bij fans vanwege zijn unieke mix van comedy en rock ’n roll, evenals de memorabele optredens tijdens live shows.

Tenacious D blijft tot op de dag van vandaag actief en heeft meerdere albums uitgebracht, waarbij ze hun kenmerkende humoristische stijl behouden.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.