The Brothers Johnson – Stomp! (12 Inch Version)

The Brothers Johnson

The Brothers Johnson – Stomp! (12 Inch Version)

The Brothers Johnson was een Amerikaanse funk- en R&B-band, bestaande uit de broers George en Louis Johnson. Ze braken door in de jaren 70 met hun unieke mix van funky grooves en strakke harmonieën.

Hun grootste hit was “Stomp!” in 1980, afkomstig van het album “Light Up the Night”. Dit nummer wordt beschouwd als een klassieker binnen het genre en is nog steeds populair op dansvloeren over de hele wereld.

Over “Stomp!” (12 Inch Version)

“Stomp!” is oorspronkelijk geschreven door Rod Temperton, bekend om zijn werk met Michael Jackson. Het nummer staat bekend om zijn energieke ritmesecties, catchy melodieën en meeslepende teksten.

De 12 inch versie van “Stomp!” bevat uitgebreide instrumentale passages en extra percussieve elementen die zorgen voor een nog intensere luisterervaring. Deze langere versies waren destijds erg populair in discotheken waar dj’s graag remixes draaiden om het publiek te laten dansen.

Vandaag de dag blijft The Brothers Johnson’s “Stomp!” een iconisch nummer dat mensen aanzet tot bewegen op elke dansvloer!

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.