The Real Thing – You To Me Are Everything

The Real Thing

The Real Thing met: You To Me Are Everything

The Real Thing is een Britse soulgroep die vooral bekend staat om hun hit You To Me Are Everything. Deze groep werd opgericht in 1970 en bestond uit de broers Chris en Eddie Amoo, Dave Smith en Ray Lake.

You To Me Are Everything werd uitgebracht in 1976 en behaalde direct succes. Het nummer bereikte de eerste plaats in de Britse hitlijsten en stond daar maar liefst drie weken lang. Het was het meest succesvolle nummer van The Real Thing, dat later ook internationale erkenning kreeg.

Achtergrond van het nummer

Het idee voor You To Me Are Everything ontstond toen Chris Amoo een relatieprobleem had. Hij schreef het nummer als manier om zijn gevoelens te uiten en dit bleek een schot in de roos te zijn. De opzwepende disco-achtige sound van het liedje sprak veel mensen aan, waardoor het al snel een favoriet werd onder soul- en discoliefhebbers.

Erfenis van The Real Thing

Ondanks dat The Real Thing niet zo veel hits scoorde als sommige andere artiesten uit die tijd, heeft hun muziek nog steeds invloed tot op de dag van vandaag. Hun unieke mix van soul, disco en pop blijft geliefd bij fans over de hele wereld.

In 2015 werden Chris Amoo en Dave Smith, de enige twee overgebleven originele leden van The Real Thing, geëerd met een Lifetime Achievement Award voor hun bijdrage aan de muziekindustrie. Dit is een testament aan het tijdloze karakter van hun muziek.

Kortom, You To Me Are Everything is niet alleen een fantastisch nummer om op te dansen, maar vertegenwoordigt ook het talent en de invloed van The Real Thing als artiesten in de soul- en disc

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

--:--
--:--
  • cover
    Hitsound FM
  • cover
    Hitsound FM

Hitsound FM is een non-commercieel online radiostation met muziek gebaseerd op de stijl zoals we die in de jaren 80 in de ether uitzonden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hitsound FM© 2024. All rights reserved.